Projecten regio Chinhoyi Zimbabwe

Kippenproject C001SUT
Chinhoyi-Sutton
In juni 2017 is het kippenproject in Sutton, in samenwerking met Trelawney, opgestart. Er wordt gebruik gemaakt van een leegstaande slagerij en de bijbehorende schuurtjes.
Geitenproject C002SUT
Chinhoyi-Sutton
In 2015 werd in Sutton gestart met een geitenproject: een he-goat en een she-goat. Inmiddels is de geitenfamilie uitgebreid met zeven geiten.
Gardeningproject C003KEN
Chinhoyi-Kenedia
In Kenedia is een evangelist begonnen met een grote groentetuin. Er is een waterpomp gekocht en tuinzaden. Onlangs hebben we hem ook blij gemaakt met een kruiwagen.
Carwash project C004CEN
Chinhoyi-Centrum
De jeugd van Chinhoyi wil graag zelf wat geld verdienen en zodoende ook zelf hulp kunnen bieden. Een carwashproject is opgestart. Dit project staat nog in de startup fase.
Uniform project C005CEN
Chinhoyi-Centrum
Op initiatief van de Woman's Guild worden uniformen voor de kinderen van de pre-school verkocht. Doel: nieuwe keuken bij preschool.
Roadrunner project C006CEN
Chinhoyi-Centrum
Vrouwen krijgen een kip en een haan. Uit het eerste broedsel geven ze weer een kip en een haan door aan een andere vrouw. Bevordering van zelfredzaamheid en creëren van eigenwaarde.
Kippenproject C007CEN
Chinhoyi-Centrum
Door het laten groeien van kuikentjes die daarna verkocht worden al volwassen kippen en ook door de handel in Kapentafish wordt geld verdiend.
Kippenproject C008ALA
Chinhoyi-Alaska
Kuikentjes kopen en zes weken later als kippen slachten en weer verkopen. Ondertussen hebben ze ook een diepvries kunnen aanschaffen uit de winst.
Kippenproject C009MHA
Chinhoyi-Mhangura
Ook hier blijkt dat kippenprojecten een goede manier is om hulp te verlenen. Grote slagingskans met relatief kleine investering, vaak zelfs eenmalig.