Oeganda

Marieke Ploegman en Willemijn Wubs zijn in januari 2021 weer vertrokken naar Kampala om daar voor ongeveer twee jaar aan het werk te gaan. Marieke gaat weer werken in een opvanghuis waar gehandicapten wonen en Willemijn gaat weer aan het werk met dakloze jongeren. Ze zijn er al geweest om stage te lopen voor de opleidingen die ze toen deden. Inmiddels zijn ze geslaagd en aan het werk én zich dus druk aan het voorbereiden. Hun verhalen hebben ons er toegebracht deze projecten met ons reeds opgedane ervaring te gaan ondersteunen. Eigenlijk op dezelfde manier als toen we begonnen in 2007. Als je met eigen ogen de noodzaak ziet kun je niet stil blijven zitten, dan wil je helpen. En heel fijn dat Willemijn en Marieke een paar jaar zich hiervoor willen inzetten, en ook binnen hun eigen familie en vrienden daarvoor fondsen zoeken.
Klik op onderstaande foto’s voor meer informatie.

Willemijn Wubs
Marieke Ploegman

                                               
In Oeganda werd er vanwege de Corona-pandemie op 18 juni 2021 een lockdown aangekondigd voor 42 dagen. Eind juli is de lockdown opgeheven, maar er bleven strenge regels zoals een avondklok vanaf 7 uur en de scholen moesten gesloten blijven. Dit heeft nog steeds invloed op het project. De begeleiders hebben nog niet de kans gekregen een Covid vaccinatie te krijgen. Hierdoor mag er nog geen les en therapie gegeven worden. Vanuit Nederland hebben we een grote donatie met Covid zelftesten gekregen, bij ieder kind of begleiding met symptonen kan er direct getest worden. Gelukkig hebben we hier nog geen gebruik van hoeven maken. Momenteel worden de kinderen nog steeds 24/7 begeleid door hun verzorgers, in de hoop besmettingen te voorkomen. We hopen binnenkort dat alle begeleiders en therapeuten gevaccineerd kunnen worden en de kinderen weer lessen op school, therapie en fysio kunnen volgen. Afgelopen week hebben we het zwembad opgezet: wat heeft iedereen er plezier van! Iedere dag na de lunch maken alle kinderen zich klaar om weer het water in te springen.

Twee nieuwe kinderen bij het project van Marieke: In de lockdown zijn er twee nieuwe kinderen (4 en 5 jaar oud) door de politie naar het project gebracht. Ze zijn op straat en in het ziekenhuis gevonden, er wordt gezocht naar hun familie maar dit is een lange zoektocht. We zoeken voor beide meiden nog een sponsor. Ken jij iemand die één van deze meisjes wilt sponsoren mail dan naar mariekeploegman@gmail.com.