Oeganda-Marieke

Marieke Ploegman ging in 2019 stage lopen in het (christelijke) kindertehuis van Moses in Kampala en zag de primitieve omstandigheden. Geen goede bedden, geen douches en nauwelijks voorzieningen voor mensen met een beperking. Maar wel begeleiders met een groot hart en veel liefde…..

De Oegandees Moses was 16 jaar, toen hij ontdekte dat hij een neefje had met een beperking. Zijn neefje zat al zijn hele leven opgesloten in een donkere ruimte. Zijn oom en tante zagen het als een vloek en schaamden zich ervoor en verstopten hun kind met een beperking voor de buitenwereld. Vanaf die dag ging Moses elke dag met zijn neefje wandelen en ging er voor deze jongen een wereld open! Weken later vroegen buurtbewoners aan Moses: ​‘Wij hebben ook een gehandicapt​ ki​nd’, mag die ook mee wandelen​’? Het groepje werd steeds groter en Moses wilde nog meer voor deze gehandicapte kinderen betekenen. Hij nam ze in huis en zo begon hij een eigen opvangtehuis voor kinderen met een beperking. Inmiddels worden er 27 kinderen structureel opgevangen!

In 2020 bezocht Moses in Nederland, samen met Marieke, de woongroepen bij Baalderborg. Hij zag de uitstekende voorzieningen en de goede zorg in Nederland. Terug in Oeganda maakte Moses een plan om de zorg voor de kinderen te verbeteren. Hij nodigde Marieke uit om dit samen met hem te realiseren. In 2021 hoopt Marieke daarom voor twee jaar naar Oeganda. Ze betaalt haar reis zelf. Maar voor verbouwing van het kindertehuis en de nodige materialen is er geld nodig. 

Wil jij hieraan bijdragen en Moses en Marieke helpen om deze droom waar te maken? Dat kan door een van de onderstaande activiteiten te sponseren.

  • 6 kindertafels (25 euro per tafel)
  • 16 plastic stoelen (5 euro per stoel)
  • 30 matrassen (30 euro per matras)
  • medische voorzieningen (100 euro per maand)
  • eten voor 30 personen (10 euro per kind per maand)
  • creatieve en fysiotherapieruimte (1000 euro)
  • douches aanleggen (1000 euro)
  • verzorgende producten zoals luiers etc. (25 euro per week)
  • ondersteundende materialen zoals rolstoelen, looprek, brace (1000 euro)

Of sponsor een kind voor 25 euro per maand?
Dat kan individueel, samen, als groep of bedrijf.

Marieke Ploegman wil je graag meer informatie over dit project vertellen. Mail gerust met haar: mariekeploegman@gmail.com.

Of maak direct je bijdrage over naar ons bankrekeningnummer NL54RABO0106596748 o.v.v. Oeganda.

Download hier de folder om in jouw eigen omgeving uit te kunnen delen.