Kippenproject B008SIZ

Paul Banda
Mr. en Mrs. Mhanda

Hiernaast de lokale contactpersonen voor dit project.

In 2009 hebben we in Sizinda, een wijk van Bulawayo, een kleinschalig kippenproject opgestart bij het huis van Mr. and Mrs. Mhanda. Nadat onze toenmalige contactpersoon verhuisde, verwaterde het contact met de commissie die dit project onder haar hoede had. We waren in mei 2017 tijdens onze werkreis dan ook erg verrast dat dit kippenproject nog steeds loopt.

Binnen het project is men inmiddels overgestapt op free running chicken. Deze kippen lopen buiten, in een ren. Alleen de kleine kuikentjes hoeven maar in het kleine stalletje dat achter het huis van dit echtpaar staat.

In de loop van de jaren is er speciaal voor het project een diepvries gekocht van de winst van de kippen. Nu kunnen ze de geslachte kippen bewaren totdat ze er een goede prijs voor kunnen krijgen.

Via dit project worden ook steeds drie kippenparen aan arme gezinnen in Bulawayo geleverd, die na een jaar het koppel weer moeten doorgeven. Intussen hebben ze dan kuikentjes kunnen fokken en zijn daardoor zelfredzaam wat eieren betreft. De heer Manda, die al jarenlang ervaring heeft in het houden van kippen, coacht de nieuwe kippenhouders.

Volg de ontwikkelingen via onze facebookpagina.